Direktlänk till inlägg 11 april 2011

lustig sjukdom

Av Linda - 11 april 2011 11:31

Världens finaste foppa har varit hos veterinären igen.

I fredgs tyckte jag att han kisade med sitt högra öga, inflamation eller skit i ögat tänkte jag, men ögat var inte rött eller irriterat väldigt lustigt minns jag att jag tänkte, spolade ögat med koksalt och det verkade hjälpa Foppa något.


I lördags eftermiddag såg ögat något värre ut, spolade det igen ett par gånger under dagen, men i går, gud! det såg ut som om man tryckt in ögat på honom och att hornhinnan lossnat och låg och skvalpade i nederkanten av ögat.

Men Foppa verkade inte direkt störd av det hela, det är det lustiga.


Jag satte mig och googlade om lossnade hornhinnor och ögonsjukdomar.

Min diagnos på Foppa var att hans hornhinna lossnat och om han inte blev opererad inom snar framtid skulle han bli blind.

Det enda som inte riktigt stämde med andra hundrs symptom på lossnad hornhinna var att Foppas öga inte var gråblått eller hade en gråblå hinna.


I morse ringde jag till veterinärgruppen  i Tygelsjö där vi nyligen blivit kunder.

Leter ni efter veterinär kan jag varmt rekomendera dessa underbara människor som jobbar där, de är helt fantastiska både veterinärerna och djusjukvårdarna.


Foppa fick träffa ögonspecialisten Ida Möller en underbar kvinna som med inlevelse berättade och visade vad hon såg, jag fick en kort anatomi lektion om nerverna till ögat oxå, så inspirerande, det fick mej att vilja bli veterinär för en kort stund.

Det tog inte många sekunder för Ida att berätta att Foppa led av en "lustig sjukdom" som jag glömt namnet på. Denna sjukdom innebär i kort att nerven till ögat blir irriterad/inflamerad av någonting man vet inte riktigt varför.

Nerven klarar inte av sitt jobb att "hålla ut ögat" utan det åker bak något och att blinklocket skjuts fram och pupillen är väldigt liten.

Det är oftast "äldre" golden hanar som drabbas av detta tillstånd, det brukar läka ut av sig självt men det kan ta upp till ett par månader innan han blir återställd.


Man tog sköldkörtel prov och borrelia prov på honom för att se om det finns något som spökar i kroppen, får se vad svaren visar.

Och stygnen på huvudet är borta nu oxå, jättebra.


Lidas och jag var och tävlade i lördags, man kan väl säga att det gick skit eftersom han sket på banan. Är trött på att skriva om dåliga tävlingar nu.


Igår fick Lidas agera lekfarbror när barnens kusin och sambo kom på besök med deras 7 mån blandis.


  Slash!

  Full rulle i lilla trädgården


  Lidas ser inte riktigt bekväm ut....


  Bilden talar för sig själv!!


  Älskade fina farbror Foppa njuter i solen precis som vi andra blekfisar.



 
 
Linda

Linda

11 april 2011 22:48

håller tummarna att farbror Foppa blir sig själv snart! och att de andra proverna inte visade på något fel.
härliga busbilder, men Foppabilderna är helt fantastiskt underbara!

http://millieville.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 6 januari 2014 23:41

Vi har flyttat till http://guldtassar-och-tovor.webnode.se/blogg/   ...

Av Linda - 2 januari 2014 10:23


Många gör tillbakablickar över året som gått på sina bloggar och hemsidor. Visst är det roligt att läsa om alla duktiga hundmänniskor som gjort fantastiska insatser under det gångna året, framförallt när det gäller golden retrievers och deras ägare...

Av Linda - 27 december 2013 20:38


Då, för 5 månader sedan, då jag köpte Buza eftersom längtan efter att träna hund var så stor, trodde jag inte riktigt att det skulle bli såhär. Den första månaden var ju rolig, annorlunda med en anna hundras, Sedan bröt helvetet loss. Ständiga ...

Av Linda - 16 december 2013 19:58

Äntligen en leidg dag och idag bestämde jag mig för att fara iväg till Trelleborgs brukshundklubb för att köra ett lydnadspass, istället för att träna sent på kvällen under en gatlykta eller köksträna även om man inte ska underskatta sådana träningar...

Av Linda - 11 december 2013 13:12

Asså!!!! Efter allt tjat om hur vild, svår, busig, knäpp, jobbig och trög Buza varit under de här 4 månaderna hon bott hos oss så är det bannemej dax att beskriva hur jädrans duktig hon kan vara. Jag har gått från att tycka om, till att fullkomli...

Ovido - Quiz & Flashcards