Alla inlägg den 17 mars 2011

Av Linda - 17 mars 2011 13:44

Tränat lite FF, ruta och dirr.app med bus Lidas, gillar hans fart och glädje i alla moment förutom FF.

Känns som att jag inte kommer åt att bromsa honom utan att han ska bli låg, får försöka komma på något.

Farbror Foppa tränade oxå lite, Blir lika förvånad varje gång jag tränar honom, ha är så säker, att det sitter i så hårt, helt fantastiskt, men jag tror inte jag hade kunnat tävla honom, han hade nog tappat lusten när han inte fått belöning efter varje moment.



Åter igen har jag kladdat i köket.

Igår blev det sockerblommor som ska få pryda cupcakes och annat tills jag blir akut baknödig.

  

Jättekul det där med sockerblommor, först ser de ingenting ut, efter att de torkat en dag och fått lite färg och pärlor får de plötsligt "liv". De är kanske inte verklighetstrogna men himla söta i alla fall.


Dagen experiment bestod av att mönstra en rulltårta med "pate ā sigarett".

En metod som i stort går ut på att man gör en smet, målar på bakplåtspapper, sedan över med rulltårtesmeten och in i ugnen.

Jag valde en knepigare smet än traditionell rulltårte botten, denna blir vitare i färgen och förmodligen blir mönstret mer framträdande.


Den blev ganska rolig, nu vet jag vart jag ska lägga mönstret till nästa gång, vilket jag inte visste idag, och så lite "finare" mönster och inte så klumpiga blommor så tror jag att det kommer att bli hur bra som helst.

  



Rulltårtan fick en fyllning av vanilj grädd kräm och hackade färska jordgubbar.

Smarrigt!!


Nu blir det inte mer bakande förrän till påsk har jag bestämt och då blir det påsktårta till farbror Foppa  som blir 9 samt en massa macarons i knalliga påskfärger.






Ovido - Quiz & Flashcards